Januar 2021 - nytt

6. januar 2021

Kjære foreldre og foresatte

Godt nytt år! Vi får virkelig si det, nå som det er «rødt nivå» på både barne- og ungdomsskolene i Bærum. Den beslutningen kom på mandag. Vi har drøftet og gått gjennom det som er krevet av smitteverntiltak. Vi vil uansett hele tiden vurdere hvordan vi organiserer skolen for at det skal være tryggest mulig for alle, samtidig som elevene får fullverdig undervisning og ikke mister det sosiale fellesskapet som er så viktig for god helse, trivsel og utvikling.

Vi er veldig heldige i utgangspunktet, med at vi har 9 inn-/utgangsdører for 10 klasser,
at klassene er små, og at vi har god plass ute. Elever og lærere er blitt vant til å forholde seg til egne innganger, egne toaletter, holde avstand, og til hyppig håndvask. Det gjør at endringen ikke er så stor nå.

Vi ber også dere om å være nøye med håndvasken og være forsiktige, og holde syke barn hjemme fra skolen. Foreldre kan ikke være med barna inn på skolen, i Solstua eller SFO. Leker må bli igjen hjemme.

27. januar 2021

Skolen har et tilfelle av korona nå. Klassen er satt i karantene fra lørdag 23.januar, og vil være det til og med mandag 1. februar. Seks lærere er også i karantene. Skolen ber om forståelse for at det kan være vanskelig å holde full tid på SFO enkelte dager, og at i slike tilfeller vil vi kontakte foreldre for eventuell tidligere henting.
Vedlagt er brev fra kommuneoverlegen ved folkehelsekontoret i Bærum Kommune.

29. januar 2021

Retur til GULT tiltaksnivå fra og med mandag 1. februar 2021
Se brev fra kommuneoverlegen.

Med frisk og vennlig hilsen fra kollegiet ved Steinerskolen i Bærum

Stiftelsesdagen, hurra!

En ring av ull, knytter vi rundt hele skolen vår.

DSC_0560.JPG

Kjære alle foreldre

En ring av gull

En riktig stor

med plass til mange hender

Der ingen er størst

Der ingen er minst

Der ingen er først

DSC_0568.JPG

Der ingen er sist

Vi holder fast

Så ringen ei brast,

For den er smidd av venner.

Og slik drar vi i gang et jubileumsår, for det er 50 år siden, på denne dagen, at stiftelsen ble opprettet. Det skulle bli en skole på denne gamle gården!

Historien:

På våren i 1970 kom de tre steinerskolelærere hit for å se stedet, og Lydia Høst, skrev slik om det: «Vi kom inn fra Hosleveien, gikk bakken ned langs skogkanten og fortsatte gjennom den gamle bjerkealléen med stabburet til høyre og lilje- og irisdammen til venstre, og vi gikk under de store løvkroner frem til de gamle hus».

Det er ikke vanskelig å forstå at de syntes dette var et helt vidunderlig sted for en skole. Det var så mye glede, entusiasme og pågangsmot, både hos lærerne og alle foreldrene til barna i klassene deres. Mye hjelp, råd og bistand ble ytet fra mange, og ikke minst fra Bærum kommune.

Det var så mye som måtte til for at det skulle bli skole. Alle ga gaver til den nye skolen, og stabburet ble fylt. De første gavene var: 2 grytekluter, mange eurytmidrakter, en fløyelskjole, 1 strykejern, 11 kjøkkenhåndklær, 1 eldre vaskemaskin, ullgarn, pyricept, plaster og gasbind, 8 sløydbenker av gammel årgang, 5 metermål, 3 oppvaskkluter, 1 hammer, 5 frottehåndklær, 1 skureklut, 2 sakser, 1 rissehjul, 18 kurver, 9 strikkepinner, en sleiv og to lys.

DSC_0573.jpg

Lærerne Lydia Høst, Liv Breidvik og Christian Smit, var klasselærere på steinerskolen på Hovseter, og da de startet skolen på høsten, tok de med seg sine, 3., 4. og 5. klasse, og så begynte selvsagt en flunkende ny 1. klasse. Elevene fra den gangen husker hvordan de hadde klasserom i det gamle hovedhuset, de husker den vakre dammen som er der fotballbanen er nå, og mye mer.

Så ble det bygget. Det lange, røde huset kaller vi Cappelenbygget fordi det ble tegnet av foreldreparet, Molle og Per Cappelen. Skolen vokste og trengte etterhvert enda mere plass, og småklassehuset ble bygget.

DSC_0605.JPG

Åpning av jubileumsåret:

Nå markerer vi altså åpningen av et helt år med jubileum. Det er ikke så uvanlig å klippe en snor, når man åpner noe nytt i alle fall. Men skolen er jo ikke ny, og gården er kjempegammel, og vi ville heller knytte oss sammen, enn å klippe oss opp. Her har hver klasse tvunnet og heklet sin del av snoren. Rundt hele skolen sto vi, og knyttet sammen alle klassenes snor, med sanger og vers, før alle ble trukket inn på skoleplassen, og snoren nøstet opp.

Takk til FAU, vi hørte den bak alle hus!

Takk til FAU, vi hørte den bak alle hus!

Senere gjennom jubileumsåret vil snoren bli vevet, av elever og lærere, til et teppe. Et jubileumsteppe. Slik vil vi åpne feiringen av skolen vår. Flere kulturprosjekter skal vi gjennomføre gjennom året, og 7.november 2021 blir det festforestilling i Bærum kulturhus.

I dag synger og jubler vi, og tenker med stor takk på alle de som har gått foran oss, og gitt sitt arbeid inn for den flotte skolen vi har i dag. Tusen hjertelig takk til alle som bidro!

Lærerkollegiet ved Steinerskolen i Bærum